Halálos gázolás Debrecenben

Halálos gázolás Debrecenben
A debreceni rendőrkapitányság egy szolgálatban lévő férfi munkatársa gázolt el egy 79 éves asszonyt a debreceni Faraktár utcán – közölte hétfőn délután Vezendi Jánosné százados, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A baleset egy gyalogos-átkelőhelyen történt, az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az autó a rendőré, a járművel a Budai Nagy Antal utca irányából tartott a Faraktár és Hajnal utcák kereszteződése felé.

A helyszíni szemlét a nyíregyházi rendőrkapitányság munkatársai végezték. A baleset vizsgálatát – halálos közlekedési baleset okozásának megalapozott gyanújával – a Hajdú-Bihar Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatja.

Jóval meghaladhatta a megengedett legnagyobb, 50 kilométeres sebességet autójával az a rendőr, aki hétfőn reggel halálra gázolt egy 79 éves asszonyt egy Faraktár utcai gyalogosátkelőn. A gyorshajtásra abból lehet következtetni, hogy a kocsi több, mint 80 méteres fékutat hagyott maga után. A Napló információi szerint a debreceni rendőrkapitányság derecskei munkatársa – aki nemrég szerelt fel –, a közelmúltban szerzett gépjármű-oktatói engedélyt…

Az ügyben a megyei főügyészség nyomozó hivatala halálos közlekedési baleset megalapozott gyanújával indított eljárást. Simon Ernő főügyész – ígérete szerint – kedden számol be a gázolás körülményeiről.

Az autót egy szolgálatban lévő rendőr vezette, a gépkocsi saját tulajdona – tájékoztatott Vezendi Jánosné százados, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint elmondta, a helyszínelést – elfogultság gyanúját megelőzendő – nyíregyházi rendőrök végezték. – A büntetőeljárással egyidőben a debreceni rendőrkapitány fegyelmi vizsgálatot indított beosztottja ellen – tudtuk meg a századostól.

Ra. L.