Halálos fenyegetés egy Sri Lankai újság szerkesztőjének

Sri Lanka védelmi minisztériumának egyik magas rangú tisztviselője halálosan megfenyegette az ország vezető angol nyelvű újságának szerkesztőjét – közölte szerdán egy újságíró szervezet. A fenyegetést egy, a hadsereget és egy kormányhoz közel álló szervezetet rossz színben feltüntető cikkek miatt kapta a szerkesztő. A kormány nem kommentálta az értesülést.

A szabad sajtóért küzdő Free Media Movement bejelentése szerint még kedden a védelmi államtitkár, aki egyébként az elnök testvére megfenyegette a Daily Mirror című lap szerkesztőjét. Az újság azzal haragította magára a kormányzatot, hogy két cikkben is felhívta a figyelmet az ország keleti részén tapasztalható menekültügyi helyzetre, ami rossz színben tüntette fel a hadsereget, és egy, a kormányzathoz közel álló félkatonai szervezetet.

A védelmi államtitkár telefonon közölte a szerkesztővel, hogy a cikkek feldühítették a Karuna Csoport nevű szervezetet, és hozzátette: a kormány nem védi meg, ha a félkatonai csoport megtámadná. A politikus állítólag még egy riportert is megfenyegetett.

A kormányszóvivő közölte, hogy eddig még nem érkezett hivatalos panasz az eset miatt, és amíg ez nem történik meg nem tud nyilatkozni az ügyről. Az érintett szerkesztő közölte, hogy felhívta őt az elnök is, aki megígérte: kivizsgálják az esetet.