Halálos disco – baleset Tolnában

Madocsa, Bölcske – Egy 19 éves férfi meghalt, egy ember súlyosan, egy könnyen sérült abban a balesetben, amely vasárnap hajnalban történt Madocsa és Bölcske között Tolnában.

A VW Caddy sofőrje ittas volt, ráadásul egy 23 éves férfi – szabálytalanul – a kisteherautó csomagterében utazott – tudta meg a Független Hírügynökség Mártonné Kasler Saroltától, a Tolna Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivőjétől.

A három férfi valószínűleg egy szórakozóhelyről tartott hazafelé éjjel háromnegyed háromkor. A furgon 25 éves, ittas sofőrje letért az úttestről és fának ütközött. A mellette ülő 19 éves devecseri férfi a helyszínen meghalt, a kisteherautó csomagterében utazó 23 éves dunaföldvári férfit súlyos sérülésekkel szállították a szekszárdi kórházba. Az ittas sofőr karcolásokkal megúszta a balesetet.

A héten csak Tolnában négy balesetben öten haltak meg, hárman súlyosan, ketten könnyen sérültek. Hétfőn egy három éves kisfiút gázoltak halálra Kakasdon. Kedden egy 37 éves motoros halt meg Paksnál, miután személyautóval ütközött. Csütörtökön hárman vesztették életüket Dunakömlődnél, ahol egy mikrobusz ütközött frontálisan egy személyautóval.

A személyautóban utazó két ember, és a mikrobusz hátsó ülésén utazó férfi a helyszínen meghalt. Pénteken hárman súlyosan, ketten könnyebben sérültek, amikor tehergépkocsi ütközött kisbusszal Nagykónyinál – tette hozzá a rendőrkapitányság szóvivője.