Friss hírek

2008.11.05. 13:06

Vakolatomlás Budapesten - több homlokzat is balesetveszélyes

<p>Egy 10x50 centiméteres vakolatdarab esett le Budapest belvárosában egy épületről még hétfőn. Senkinek sem esett baja, de a vizsgálatok után kiderült, hogy további három épület homlokzata is balesetveszélyes - tájékoztatta közleményében a Független Hírügynökséget Janocsek Ferenc, a Fővárosi Közterület-felügyelet szóvivője.</p>

Az omlás az V. kerületben, a Kossuth Lajos utcában történt. A vakolatdarabot a Közterület-felügyelet járőrei vették észre. Keresték a ház közös képviselőjét. Miután nem találták, értesítették a tűzoltókat, akik elhárították a veszélyt. Ezután megvizsgálták a szomszédos épületeket is és kiderült, hogy további három épület homlokzata balesetveszélyes. A tűzoltók ezekről is eltávolították a veszélyesnek ítélt vakolatdarabokat.

Legutóbb Miskolcon omlott vakolat az utcára egy régi építésű bérházból, még augusztusban. Akkor egy férfire zuhant, aki a kórházba szállítás közben meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!