Magyarország

2011.08.04. 17:48

Dinnyét kaptak az állatkerti lakók

A nyári szezon legkedveltebb gyümölcsét az állatkerti lakók is szívesen fogyasztják.

A nyári szezon legkedveltebb gyümölcsét az állatkerti lakók is szívesen fogyasztják. Magyar görögdinnyét falatozik a Fővárosi Állat- és Növénykert jegesmedvéje, sőt a sarki farkasok is szoktak enni belőle.

A ragadozóknak ugyan nem a fő táplálékuk a görögdinnye, de kiegészítésként szívesen fogyasztják. Az állatkertek már régen felismerték, hogy a jegesmedvék örömmel csemegéznek a görögdinnyéből, még ha a természetben ilyesmivel nem is találkoznak. A farkasok sokszor inkább csak játszanak vele, de azért enni is szoktak belőle - közölte a városligeti intézmény szerdán az MTI-vel.

    A görögdinnye különösen a nyári melegben előnyös az említett állatok számára, hiszen hűtve is adható, ráadásul nagy mennyiségű vegetációs vizet tartalmaz biológiailag értékes formában.

    A Fővárosi Állat- és Növénykertben tavaly 4766 kilogramm, magyar termelőktől származó, jó minőségű görögdinnye fogyott.

    Csütörtök délután fél 3-kor egy nyilvános eseményen Vitus, az állatkert jegesmedvéje görögdinnyét kap gondozóitól, mi több, a szemközt lakó sarki farkasokat is megkínálják vele.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!