Friss hírek

2009.09.22. 08:26

Újabb gyanús ingatlanügylet Terézvárosban - ügyészséghez fordul a KDNP-s Wertán Zsolt

<p>Ügyészséghez fordul Wertán Zsolt KDNP-s politikus egy újabb gyanús terézvárosi ingatlancsere miatt. A politikus gyanúja szerint az Andrássy út 35. szám alatti ingatlant egy vállalkozás úgy szerezte meg, hogy az önkormányzat közben 100 millió forinttól elesett..</p>

Wertán Zsolt, a fõvárosi közgyûlés KDNP-frakciójának tagja, a Terézvárosi önkormányzat képviselõje a Független Hírügynökségnek elmondta: azért fordul a Központi Nyomozó Ügyészséghez, mert egy újabb gyanús ingatlanügyre derült fény a VI. kerületben.

Mint mondta, az Andrássy út 35. szám alatt található, 500 négyzetméteres üzlethelyiséget az önkormányzat 2003-ban jóval áron alul értékesítette egy cégnek. Az önkormányzat valamint a Rostás és Társa Kft. között létrejött szerzõdés szerint a cég felajánlotta saját tulajdonú - a Király utcában található - 355 négyzetméteres ingatlanját az Andrássy úti ingatlanjáért cserébe, ezt a képviselõ-testület meg is szavazta. A vállalkozás vállalta, hogy az épület homlokzatát a csere után saját költségén felújítja.

Gyanús, hogy a VI. kerületi önkormányzat nem, csak a cég készített értékbecslést az ingatlanokról. Eszerint az Andrássy úti ingatlan akkori értéke valamivel több, mint 84 millió forint volt, míg a Király utcai ingatlant ennél többre, 85 és félmillió forintra becsülték - tette hozzá.

A politikus szerdán, de legkésõbb csütörtökön postázza a feljelentést tartalmazó levelet a Központi Nyomozó Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!