Halálos baleset történt a 84-es főúton, Sopronnál

Budapest – Felborult egy személyautó a 84-es főúton, Sopron közelében – közölte az MTI-vel vasárnap reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A tájékoztatás szerint a helyszínre riasztott soproni hivatásos tűzoltók kézi erővel emeltek ki a járműből egy embert, a mentők azonban azt állapították meg róla, hogy életét vesztette.

Az érintett útszakaszt a műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a forgalom elől.
A rendőrség közlése szerint a baleset a soproni határátkelő előtt történt. A személygépkocsi eddig ismeretlen okból és körülmények között borult fel az úttesten, sofőrje halt meg, az autóban más nem utazott.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a rendőrök az Ausztria irányába közlekedőket Sopron belterületén elterelik Kópháza felé. Az Ausztria felől közlekedők másik határátkelőn tudnak Magyarország területére belépni. Az útlezárásról az osztrák hatóságokat is tájékoztatták.

A helyszíni szemle adatai alapján egy magyar honosságú személygépkocsi közlekedett a 84-es számú főúton Ausztria irányából Sopron felé, amikor a 126-os kilométerszelvénynél eddig tisztázatlan körülmények között áthaladt az úttest menetirány szerinti bal oldalára, és a tetejére borult.

A közlekedési balesetben a járművezető, egy 38 éves soproni férfi a helyszínen életét vesztette.

Az útzárat már feloldották.

– MTI –