Friss hírek

2009.01.22. 11:20

HANGOS SPORTHÍREK DÉLELŐTT

<p>- Hajdu János szerint motivált volt a válogatott<br />- Czink Melinda is kiesett</p>

Nagyon motivált volt a magyar férfi kézilabda-válogatott az Argentína elleni, szerda esti világbajnoki csoportmérkőzésen, amelyet végül 31-20-ra megnyert, és ezzel kiharcolta a továbbjutást a középdöntőbe - mondta a Független Hírügynökségnek a nemzeti csapat szövetségi kapitánya. Hajdu János elmondása szerint nagyon fontos volt a magyar csapat számára, hogy nyerjen, mert nem akarta, hogy a franciák ellen kelljen bebiztosítani a továbbjutást, illetve azt sem, hogy a román együttes harcolja ki nekünk a középdöntős szereplést. Az edző úgy véli, meg lehet a győzelem a franciák elleni utolsó csoportmérkőzésen, de a "gallok" a találkozó esélyesei. "Olimpiai bajnokok, fantasztikus játékosok alkotják a keretüket, hihetetlen jó erőben vannak, de azért vagyunk itt, hogy megállítsuk őket" - közölte a tréner.

Czink Melinda elbúcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokság küzdelmeitől, miután a második fordulóban három szettben kikapott a kínai Jie Zsengtől. Női egyesben így elfogytak a magyarok, hiszen korábban a 23. helyen kiemelt Szávay Ágnes is vereséget szenvedett. A első játszmában Czink Melinda 2:4-ről fordított 5:4-re, ám ezután ismét magára talált a kínai, és végül rövidítésben megnyerte a szettet. A máodik játszma is izgalmasra sikeredett, ám itt végül Czink örülhetett, aki 7:5-el egyenlített. A döntő szettben aztán ismét Zseng koncentrált jobban, aki végül 7:6, 5:7, 6:3 arányban diadalmaskodott.

Súlyos lábsérülést szenvedett a Newcastle United magyar légiósa, Kádár Tamás a Sunderland elleni, 2-1-re megnyert utánpótlás összecsapáson. A magyar védő a találkozó vége felé önfeláldozó szerelést mutatott be, ám a becsúszás után lent maradt a földön, és hosszú ápolás után levitték a pályáról. Egyelőre nem lehet tudni a pontos diagnózist, de egyes források szerint lábtörést szenvedett Kádár Tamás, és ebben az esetben 3-4 hónapot biztosan ki kell hagynia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!