Halálbüntetés – Együtt: Orbán már az általános emberi értékeket is megkérdőjelezi

Budapest, 2015. május 8., péntek (MTI) – Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint Orbán Viktor miniszterelnök az általános politikai értékek megkérdőjelezése után eljutott az általános emberi értékek megkérdőjelezéséig, “erről szól a halálbüntetés belengetése” – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnökségi tagja.

Hajdu Nóra feltette a kérdést, szavahihető-e az a kormányfő, aki egy hete – amikor az Európai Parlament elnökével beszélt – még úgy nyilatkozott, hogy Magyarország nem tervezi a halálbüntetés bevezetését, ma viszont arról nyilatkozik, hogy “megfontolják ennek a gondolatnak a kivitelezhetőségét”.

Orbán Viktor Európa legmagányosabb embere lett, ugyanis ma már senki nem áll a pártján, ami az Európai Parlament (EP) állampolgári jogokkal, bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságának (LIBE) csütörtöki brüsszeli vitáján is kiderült – mondta.

Hajdu Nóra végül úgy fogalmazott, hogy a halálbüntetés témájának “belengetése” és a bevándorlás kérdésének felmelegítése is azt mutatják, a Fidesznek nincsen válasza a Jobbik térnyerésére. A kormánypárt ezért egyre radikálisabb szólamokat használ – tette hozzá.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában egyebek mellett amellett érvelt, hogy a halálbüntetés bevezetésének kérdése legyen tagállami hatáskör az Európai Unióban.

– MTI –