Haladás vs. Mezőkövesd Zsóry FC – Az utolsó ellen a Kövesd

Akt.:
Jól jönne a Kövesdnek, ha Drazic (középen) gólt, gólokat szerezne
Jól jönne a Kövesdnek, ha Drazic (középen) gólt, gólokat szerezne - © Fotó: Kozma István
Mezőkövesd – Fontos találkozó vár szombat délután a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatára.

A fürdővárosiak a 10. forduló keretében szombaton 17 órától hazai környezetben a Szombathelyi Haladás gárdáját fogadják és ha megverik a hetek óta bukdácsoló sereghajtót, akkor 10 ponttal távolodnak el tőlük.

Mezőkövesd Zsóry FC vs. Haladás - Mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A papírforma a hazaiak mellett szól, persze Dombóéknak vigyázniuk kell, hiszen – a szerencsejáték nyelvén fogalmazva – az országos egyes veszélyekkel járhat. A találkozóra egyébként közös ebéddel, majd csendes pihenővel hangolnak a hazaiak, akik a számukra az otthon nyerőnek számító sárga-kék mezben szerepelnek.

Frissítettek

– Sok újdonsággal nem tudok szolgálni a heti felkészülésünket illetően – kezdte Kuttor Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője. – Ugyanúgy dolgoztunk, mint máskor, nem hegyeztük ki semmilyen különlegességre az edzéseinket, illetve a motiváció fenntartása és fokozása érdekében picit változtattam a tréningeken. Ez mindössze annyit tett ki, hogy a bajnoki-kupa-bajnoki terhelés miatt a frissítésre törekedtem. A mester elárulta: soha nem foglalkozik a papírformával, és azzal sem, hogy diadal esetén páholyba kerülhetnek, arról pedig nincs semmilyen információja, hogy játékosainak fantáziáját megmozgatja-e a táblázat. – Ilyenről és másokról, amelyek nem tartoznak a fellépésünkhöz, soha nem beszélünk – folytatta a szakvezető, aki hozzátette: – Ebben az NB I-ben az összes meccs élet-halál kérdése, nincsenek könnyű csaták, azért nem lehet simán nyerni, mert a bőrét mindenki nagyon drágán adja. A kiélezett harcban az a legfontosabb, hogy szépen gyűjtögessük a pontjainkat.

Ön szerint hányadik helyen végez a Mezőkövesd Zsóry FC a 2018/2019-es idény őszi szezonjában?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A gödörről

A hetek, sőt hónapok óta tartó gödörről, amelyben az edzőváltáson átesett szombathelyiek vannak, csalóka a kép, a kövesdi szakvezető szerint. – Ez ránk nézve biztató lehetne, de ez az út nem vezet sehová – szögezte le Kuttor Attila. – A labdarúgásban a múltból nem lehet megélni, sőt még az előző hétből sem, minden meccs más, a kilencven percek során stílusok és egyének csapnak össze, és ebből az elegyből bármi kisülhet. A lényeg az akaraton, a hajtáson és a figyelmen van. Az előző fordulóban, a Hungária körúton az MTK Budapest ellen akkor éledtek fel a borsodiak, amikor Molnár G. pályára lépett. A szakembertől megtudakoltuk, hogy érdemesnek tartja-e az egészséges kockáztatást. Azt, hogy támadóbb szellemű csapatot küld a pályára.

Ön szerint mi lesz a DVSC vs. Haladás mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A szakvezető erre így felelt: – Természetesen sok mindenen töröm a fejemet, de a részleteket nem szívesen árulom el. Szombatig kialakul a fejemben, hogy mi lesz a szerintem üdvözítőnek tűnő szakmai elképzelés a szombathelyiekkel szemben. A hazaiaknál csupán Iszlai sérült, az elmúlt héten csereként beállt és a csapat játékába színt vitt Molnár G. viszont Vajda S.-t kiszorítva minden bizonnyal kezdő lesz, míg Szelest Meskhi válthatja.

ÉM-KT


A várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai – Mevoungou, Meskhi – Cseri, Tóth B., Molnár G. – Drazic.


Drazic
Mezőkövesd - A múlt héten vívott második találkozóján döntetlent ért el a Mezőkövesd Zsóry FC. Az NB I-es bajnokság 9. fordulója a fővárosi újonchoz szólította a sárga-kékeket, akik a Mol Vidi FC elleni papírforma vereség után mindenképpen ponttal, vagy pontokkal kívántak hazatérni a Hungária kör...