Hála, teljes szívből

Köszönettel fogadták a mentők a szívecskéket
Köszönettel fogadták a mentők a szívecskéket - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A mentőknek és Arany­anyunak is felemelő élmény volt a szívek átnyújtása.

Rengetegen csatlakoztak a borsodi megyeszékhelyen Sinka Eszter „Aranyanyu” körzeti nővér, a Zsaruellátó Egyesület régiós elnökén keresztül a „Horgolj ajándékba szívet!” országos kezdeményezéshez.

Egyenruhások ünnepe lett

Ennek lényege, hogy a jelentkezők szíveket készítettek saját ötletük alapján és azokat eljuttatták egy-egy mentőállomásra, rendőrségre, tűzoltóságra, kórházba, hogy az egyenruhásoknak kapaszkodót nyújtsanak és kifejezzék a hálájukat. A kis ajándékok első átadását Miskolcon, a Mentőszolgálat központjában péntek délelőtt tartották, majd a tűzoltóságra mentek tovább. Az akcióban részt vett a Földes Ferenc Gimnázium 11. E osztálya is.

– Fantasztikus érzés a mentőknek, amikor megköszönik a munkájukat és úgy gondolnak rájuk, mint akiknek hálával tartoznak. Nagyon jól esik nekik a pozitív visszajelzés. Ez különösképpen igaz ma, nőnapon, amikor a hölgyek arról mondanak le, hogy ez az ő ünnepük legyen. Hálában persze a mindennapokban is van részünk. Újraélesztések alkalmával szép pillanatokat élünk át, amikor a családtagok megköszönik, hogy megtartottuk a szeretteiket az életben – mondta el László Zsóka, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarország régiójának munkatársa.

ÉM-DA