Hal a portán, avagy hogyan loptak el egy rakomány halat olaszliszkaiak

Nyolcan, több mint kétszáz kilogramm halat loptak el egy Tokaj külterületén lévő halastóból. Az olaszliszkai elkövetőket lakossági bejelentés alapján érték tetten a Tokaji Rendőrőrs nyomozói.

A Tokaji Rendőrőrsre érkezett bejelentés szerint orvhalászok a Tokaj mellett lévő egyik halastóból nagy mennyiségű halat akarnak ellopni. Az információk alapján szervezett figyelőszolgálatot ellátó rendőrök szeptember 27-én a hajnali órákban Tokaj belterületén egy gyanúsan alacsonyan ülő csomagtartójú személygépkocsira lettek figyelmesek, amelyben öten ültek. A rendőri intézkedés során az autóból 109 kilogramm ponty és 24 kilogramm harcsa került elő.

Az eljárás során az információk hálójából a rendőrök kihalászták, hogy még további három olaszliszkai lakos szintén kivetette merítőhálóját. A rendőrök még aznap hajnalban tetten érték őket. Éppen a korábban kihalászott pontyokat, harcsákat egy a helyszín közelében lévő portán elrejtetett zsákmányt – 3 kilogramm harcsát és 76 kilogramm pontyot – pakolták az autójukba.
Az összesen nyolc orvhalásszal szemben a Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást. Egyben gyorsított eljárás keretében kezdeményezte az elkövetők bíróság elé állítását.