Hajózási útzár a vízbe esett kamion mentése alatt

Délután két óra után egy nagy teljesítményű daru segítségével megkezdték a Tiszafüred mellett a szerdán délelőtt a Tiszába zuhant kamion kiemelését. A mentés idejére víziközlekedési zárlatot rendeltek el a folyószakaszon, de ha a partról nem sikerül kiemelni a vízbe zuhant pótkocsit, akkor lezárják a Tisza-hidat is.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, A Tisza-híd korlátját átszakítva a folyóba esett egy kamion Tiszafüred mellett szerdán délelőtt. A nyergesvontató vezetőjét a mentők kórházba szállították. A kamion fülkéje a vízpartra, a pótkocsi – ami egyébként üres volt – a vízbe esett.

Busi László, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság parancsnoka a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az érintett folyószakaszon vízi-közlekedési zárlatot kellett elrendelni.

A környéken egyébként erős a kishajó forgalom, amit akadályoz, hogy a pótkocsi éppen a tiszafüredi kikötő bejáratát torlaszolja el, illetve elzárja az átjárást a Tisza tó két része között is.

A kamion biztonságos kiemelését a vízirendőrök és a Tisza Tavi Vízimentők illetve a Mentor Vízimentő Egyesület biztosítja. Tóth-Fekete Zsolt, a Tisza-Tavi Vízimentők elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy egy nagy teljesítményű daru segítségével délután két óra után megkezdődött a pótkocsi kiemelése. Ezt a tűzoltók végzik, a vízimentők és a vízirendőrök hajóikkal a folyón végeznek biztosítást, a mentést ugyanis veszélyeztetné az arra közlekedő hajók keltette hullámzás. A munka várhatóan több órát vesz még igénybe és ha nem sikerül kiemelni a kamiont, akkor a további mentéshez teljesen le kell zárni a Tisza-hidat is.Sporthírek