Hajmeresztő mutatvány – darun lógva dolgozott

Hajmeresztő mutatvány – darun lógva dolgozott
Egy darun lógó munkagéppel bontottak egy kéményt Sopronban a hétvégén. A több tíz méter magasan lévő berendezésen rajta ült a kezelő is.

A hajmeresztő mutatványnak a munkavédelmi felügyelőség vetett véget és vizsgálatot indítottak a bontást végző cég ellen. A vállalkozás ügyvezetője a Kisalföldnek azt mondta, csak kipróbálták az eljárást és a munkagép kezelője amúgy sem fél a magasban.

Egy daru emelte a magasba a munkagépet és annak kezelőjét a kéményhez a hétvégén. A hajmeresztő mutatvány közben azonban megjelentek a munkavédelmi felügyelőség szakemberei és véget vetettek a munkálatoknak. Kótai József az OMMF Nyugat-dunántúli Regionális Felügyelőségétől csütörtök a Független Hírügynökségnek elmondta az eljárás az emelőgép biztonsági szabályzatnak több pontjával is ütközik: terhet ugyanis nem lehet úgy felemelni a magasba, hogy személy tartózkodik rajta.

A munkavédelmi felügyelő hozzátette: a műveletre nem volt engedélye a bontást végző cégnek, ezért vizsgálatot indítottak ellene. A vállalkozás nyilatkozni nem akart, annyit mondtak, hogy csak kipróbálták az eljárást. A megyei napilapnak, a Kisalföldnek az ügyvezető korábban úgy nyilatkozott, hogy “a próbára azért volt szükség, mert a kémény fugája olyannyira kemény, hogy azt kézi erővel szinte lehetetlenség volt megkezdeni. A kalapácsos munkagép kezelője tapasztalt szakember, rendelkezik toronydaru-kezelői vizsgával és gyakorlattal is, saját elhatározásából ment fel és nem fél a magasban.”0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s