Hajléktalanbajnokságot reklámoznak a Forma 1-ben

A hajléktalanok labdarúgó világbajnokságát fogják reklámozni egész évben a Sauber svájci Forma-1-es csapat autói – közölték csütörtökön a foci-vb szervezői. A hirdetés japán Kobajasi Kamui és a mexikói Sergio Pérez versenyautóin lesz látható, a hátsó szárny hátoldalán.

A Sauber csapat megerősítette, hogy rajta lesz autóikon a hajléktalanok labdarúgó világbajnokságának reklámja a 2011-es szezonban – áll a focivébé sajtószolgálata által küldött közleményben. A hirdetés a hátsó szárny hátoldalán lesz látható, a japán Kobajasi Kamui és a mexikói Sergio Pérez versenyautóin.

A Sauber új autóját és a hirdetést szombaton mutatja be a csapat Mexikóban. A focivébé társalapító elnöke nagy lehetőségnek nevezte, hogy részesei lehetnek a globális autóversenynek, és köszönetet mondott a Saubernek, amiért segít a hajléktalanoknak.

A Sauber egyik támogatója az a mexikói telekommunikációs cég, amelyik a 2012-es mexikói hajléktalan-vb-t is pénzeli. Az első bajnokságot 2003-ban tartották Grazban, 18 ország részvételével. Azóta már 53 ország hajléktalanjai vesznek részt az eseményen.