Hajléktalan rabolt ki fővárosi élelmiszerboltokat – farmerlopás közben bukott le

Elkapták azt a hajléktalant, aki kedden illetve szerdán hajnalban pénzt, cigarettát és italt rabolt fegyverével két fővárosi élelmiszerboltban. A férfi az Örs vezér téri bevásárlóközpontban egy farmernadrágot akart ellopni, de a biztonsági őr lebuktatta. A rendőrök a bűnözőt a személyleírás alapján azonosították, így derült fény a két rablásra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint a férfinél egy kés, egy ólmos bot és egy lőszer nélküli flóbert pisztoly volt, amikor szerdán elfogták, egy lopott bankkártya is előkerült a zsebéből. A korábban rabolt italokat már nem találták meg nála, saját bevallása szerint megitta azokat, a cigarettát elszívta, a zsákmányolt pénzt pedig játékgépeken eljátszotta.

A 47 éves férfi kedden a XI. kerületi Budafoki úton, majd másnap a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor sétányon rabolt ki egy kisboltot. Mindkét esetben cigarettát, alkoholt és készpénzt zsákmányolt. A rendőrség kezdeményezte, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba a rablót.