Hajléktalan gyerekeknek segít a miskolci óvoda

Hajléktalan gyerekeknek segít a miskolci óvoda
© Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Gyerekruhákat, játékokat, édességeket gyűjtöttek a selyemréti tagóvoda gyerekei a budapesti hajléktalan gyerekeket gondozó óvodának. Az adományokat hétfőn viszik el az intézménynek.

A Facebookon régóta kering a cikk, ami a budapesti hajléktalanóvodáról szól, de annak cáfolatát is olvashattuk már, azaz, hogy ilyen intézmény nem is létezik. De mégis van, egy egyház működteti, és a miskolci óvoda pedagógusai rájuk találtak.

– A Facebookon olvastam én is az intézményről, egy 2012-es cikkben – kezdte Vavrik Beáta, a tagóvoda vezetője. – Az interneten megkerestem az elérhetőségüket, felvettem velük a kapcsolatot, és örömmel fogadták a segítségünket. Már régen megfogalmazódott bennünk, hogy karácsonyra gyűjtést szervezünk a rászorulóknak. A szülőkkel közösen úgy döntöttünk, az idén a fővárosi intézménynek gyűjtünk.

A gyerekek sorra érkeztek az adományokkal, ennek köszönhetően többdoboznyi ajándék gyűlt össze. A csomagokba játék került, vagy éppen kinőtt ruha, de szaloncukor, karácsonyi édesség is jutott egyikbe-másikba.

– ÉM-NSZR –