Friss hírek

2008.09.11. 16:56

Felzárkóztató program indul a hátrányos helyzetű belvárosi gyerekeknek Budapesten

<p>Az iskolakezdés előtt álló, hátrányos illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek indít felkészítő kurzust a Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet, valamint egy civil szervezet. A 6 éves kicsiket a VII., VIII. és IX. kerület óvodáiból választják ki. A cél az érdeklődő, "ígéretes" gyerekek felkarolása és beiskolázása - mondta a Független Hírügynökségnek Szűcs Imre, az Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület elnöke.</p>

A pedagógiai intézet, illetve az alapítvány munkatársai várhatóan októbertől decemberig toborozzák a diákokat. A három kerületnek összesen 32 óvodája van, a szakemberek ebből minden másodikba szeretnének ellátogatni, és legalább egy 15-20 fős csoportot kialakítani a hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekekből.

Az iskola előkészítő foglalkozás egészen júniusig tart, amelyet egy fejlesztő pedagógusokból, logopédusból és pszichológusból álló szakembergárda vezet majd. A legjobbak számára a kurzus végén lehetőség nyílik arra, hogy jövő év szeptemberétől a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskolába járjanak - mondta Szűcs Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!