Hajdu Imre beszédes könyvét mutatják be Miskolcon

Hajdu Imre könyvének borítója
Hajdu Imre könyvének borítója - © Fotó: ÉM
Miskolc – Köszöntőkből, emlékbeszédekből, kiállításmegnyitókból állt össze az új kötet.

A Házam, hazám, Martintelep című összejövetel keretében mutatja be Hajdu Imre író, újságíró Beszédes könyvem című legújabb kötetét 2018. december 4-én, kedden délután 4 órától a martinkertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban. A szerzővel Filip Gabriella főkönyvtáros beszélget.

Hazajön

Hajdu Imre ugyan Bogácson született, de gyermekéveit már Miskolcon töltötte, szüleivel a Martintelepen élt, itt járt általános iskolába, és most is hazajön az itteni könyvtárba.

Hajdu Imre a Földes Ferenc Gimnáziumban érettségizett. Előbb elvégezte a putnoki Mezőgazdasági Főiskolát, majd magyar-történelem szakos tanári diplomát szerzett Egerben. Rövid ideig ugyan tanított, de elsősorban az írás foglalkoztatta.

Ahogy a klasszikusok közül sokan, ő is az újságírás felől próbált az irodalom felé közelíteni. Így lett 1995-ben az Észak-Magyarország című napilap munkatársa, rovatvezetője, majd 1988-től 1995-ig főszerkesztő-helyettesként dolgozott itt. Ezután következett az Új Észak szerkesztősége, 1997-től 2007-ig pedig a Tiszaújvárosi Krónika.

A főszerkesztői feladatok mellett országos lapokban is publikált, komoly helytörténeti kutatásokat végzett, könyvkiadót alapított, és művelte a bogácsi ősöktől örökölt szőlőjét is.

Közel félszázadik kötet

Közéleti tevékenységének, kiváló íráskészségének, meggyőző előadásmódjának köszönhetően gyakran hívták – és hívják ma is – olyan alkalmakra, amikor köszöntőket, emlékbeszédeket, kiállításmegnyitókat kell mondania.

Ezekből állította össze most megjelent – közel félszázadik – Beszédes könyvem című kötetét.

ÉM-FG


Hajdu Imre
Mezőkövesd - Bemutatták Hajdu Imre legújabb, Beszédes könyvem című kötetét. A könyvtárban tartott eseményen közreműködtek a MASZK Egyesület tagjai. Lapunk korábbi főszerkesztő-helyettesének 46. könyve az elmúlt huszonöt esztendőből a szerző hatvan nyilvános beszédét tartalmazza a legkülönbözőbb ...