Hajdú-Bihar

2013.06.08. 18:01

Debrecenben most jó pulykakakast enni

Debrecen belvárosában ezen a hétvégén immár 11. alkalommal rendezik meg a város és egyben a régió legnagyobb gasztronómiai összejövetelét, a Debreceni Pulykanapokat.

Debrecen belvárosában ezen a hétvégén immár 11. alkalommal rendezik meg a város és egyben a régió legnagyobb gasztronómiai összejövetelét, a Debreceni Pulykanapokat. A szervezők szombaton már szeretettel és ínycsiklandozó finomságokkal várták a kulináris élvezetek szerelmeseit a debreceni Kossuth térre és a belvárosi sétálóutcákba. 

A pulyka nem szép, de annál finomabb

A Debreceni Pulykanapok idején nem csupán finom illatok szállnak a kellemes nyári szellővel, hanem a nagyszínpad felől vidám muzsika hangja is csalogat. A csábító ízek utcája és a gasztronómiai programok mellett igényes könnyű- és komolyzenei koncertek, cigányzene, utcaszínház, bábszínház, gyerekprogramok, kirakodó vásár, népművészeti és kézműves vásár is várja a látogatókat. 

Főzőversenyek jó hangulatban

A kétnapos gasztro rendezvény első napján már hagyományosan a profi mesterek versenyét tartják, amely után másnap, vasárnap az amatőr főzőmesterek is megmutathatják, hogy miképpen forgatják a fakanalukat és hogyan bánnak a fűszerekkel. Ezt a hétvégi ebédet megspórolhatjuk, ugyanis a debreceni Kossuth téren roston pulyka, nyárson sült pulyka, töltött pulyka, pulykapörkölt, pulykakolbász, pulykaszárny, pulykamáj, sör, bor, pálinka és édességek kerülnek az asztalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!