Hajdú-Bihar

2013.02.12. 14:42

Új igazgató a Vagyonkezelőnél

Debrecen - Korábban az elnök-igazgató látta el a stratégiai vezetői posztot is.

Debrecen - Korábban az elnök-igazgató látta el a stratégiai vezetői posztot is.Új stratégiai igazgatója van a Debreceni Vagyonkezelő Zrt-nek Litauszki Róbert személyében, február 11-étől kezdődően. Az e poszttal járó teendőket mostanáig Mészáros József látta el, elnök-igazgatói feladatai mellett.

Változások

A jogszabályi környezet változásaival, a piaci nehézségekkel indokolta a DV első embere, hogy miért vált most esedékessé egy stratégiai igazgató kinevezése: „A közműszolgáltatókat érintő jogszabályi környezet jelentős mértékű változásai valamint a gazdasági, piaci környezetnek a DV Zrt. tagvállalatainak mindegyikét így vagy úgy érintő szigorodása szükségessé teszik a tagvállalatok működési hatékonyságának további optimalizálását, üzletfejlesztési tevékenységük és stratégiáik áttekintését, így biztosítva a társaságok hosszú távon is eredményes működését. A kihívások tovább erősítették azt az igényt, hogy a tagvállalatok együttműködését, stratégiáját az eddigieknél is jobban összehangoljuk. E feladatok szükségessé tették a menedzsment erőforrásainak bővítését” – írta.

Vezetői tapasztalat

Litauszki Róbert korábban két jelentős, debreceni székhellyel működő, nemzetközi hátterű társaság első embereként tevékenykedett, részt vett a város közéletében is, így személye nem volt ismeretlen a DV vezetése számára. Közel húszéves felsővezetői működése során komoly tapasztalatokat szerzett a cégcsoport irányítás, a vagyonkezelői tevékenység, a szervezetfejlesztés és hatékonyságnövelés, valamint a stratégiaalkotás területén. A stratégiai igazgatói feladatok ellátására az őt kinevező igazgatóság kérte fel – tájékoztatott Mészáros József.

Az új igazgató elsődleges feladata a DV és tagvállalatai működésének, sajátosságainak, üzleti terveinek részleteiben történő megismerése lesz, ami alapján majd operatív intézkedési terveket dolgoz ki a menedzsmenttel együttműködve.

HBN


Ténybox

Litauszki Róbert korábban dolgozott a (műanyag cső rendszerek gyártásával foglalkozó, debreceni) Pipelife Hungária Műanyagipari Kft-nél, a Synergon Informatika Nyrt. (informatika, Budapest) vezérigazgatójaként és a Duropack-Starpack Kft. ügyvezető igazgatójaként (hullámtermékgyár és feldolgozó üzem, Füzesabony).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!