Hajdú-Bihar

2013.02.23. 19:16

Mindenki a maga igazát

Debrecen - Farkasszemet néztek az Együtt 2014 és a Jobbik szimpatizánsai a belvárosban.

Debrecen - Farkasszemet néztek az Együtt 2014 és a Jobbik szimpatizánsai a belvárosban.

Míg a Jobbik országgyűlési képviselője, Gyöngyösi Márton a belvárosi közösségi házban „az igazságról” tartott lakossági fórumot országos körútjának debreceni állomásán, addig az Együtt 2014 mozgalom debreceni csoportjának hatvan-nyolcvan tagja a Kossuth utca átellenes pontján tüntetett a honatya személye ellen.

Mint emlékezetes, Gyöngyösi Márton tavaly novemberben arra szólította fel a kormányt, mérje fel, hány olyan zsidó származású ember van a parlamentben és a kormányban, aki „bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”. Másnap a képviselő azt mondta, valójában a kormányban és az országgyűlésben jelen levő izraeli-magyar kettős állampolgárok általi nemzetbiztonsági kockázatra igyekezett rámutatni, s elnézést kért a félreérthetősége miatt.

A transzparensekkel („Az igazság ideát van”) felszerelkezett debreceni tüntetők – akik között feltűnt Szathmári Károly szocialista önkormányzat képviselő – azt is kifogásolták, hogy Gyöngyösi – amúgy telt házas – fórumának egy önkormányzati fenntartású intézmény, a Debreceni Művelődési Központ adott otthont.

Az események közrejátszhattak egy koccanásos balesetben is, ugyanis a demonstráció idején három gépkocsi szaladt egymásba a Kossuth utcán, pár méterre a tüntetőktől.

Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!