Hajdú-Bihar

2013.02.19. 19:17

Kábítószer miatt szorultak

Nádudvar, Polgár - A rendőrség házkutatás ideje alatt is érkeztek vevők a polgári házhoz.

Nádudvar, Polgár - A rendőrség házkutatás ideje alatt is érkeztek vevők a polgári házhoz.Kábítószergyanús anyagokra bukkantak a rendőrök február 13-án este egy Polgár térségében végzett gépjármű-ellenőrző akció során. Dr. Juhászné Kiss Katalin rendőrségi szóvivő keddi közlése szerint a főkapitányság felderítői a forgalom-ellenőrzőkkel és a polgári őrs beosztottjaival állítottak meg egy autót és állították elő annak vezetőjét három utasával együtt visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt. A szer a gyanúsítottak ruházatának átvizsgálása során került elő.

A 26 éves polgári sofőr és 61 éves hozzátartozója lakhelyén házkutatást is tartottak, ennek során különböző kábítószergyanús anyagokat és készpénzt foglaltak le. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak többek számára értékesítettek a drogból. A házkutatás idején négyen is érkeztek vásárolni.

Az említett személyeket a Debreceni Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte, míg a többi gyanúsított - összesen heten - szabadlábon védekezhetnek.

Megérte a várakozás

A Nádudvari Polgárőr Egyesület tájékoztatása szerint szombat éjszaka ők is kábítószeres bűncselekmények feltételezett elkövetőit fogták el. Közlésük szerint sorozatos betörések miatt járőröztek négy gépjárművel és kilenc emberrel – köztük két rendőrrel – a veszélyeztetett környéken, amikor a késő esti órákban két futó alakra figyeltek fel. Igazoltatásuk és ruházatuk átvizsgálása során kábítószert találtak náluk, s nem kellett sokat kérdezősködni, elmondták, kitől vették a szert. Elállításukat követően a csapat figyelni kezdte a megjelölt házat, s közel három óra várakozás után ki is jött onnan két személy. Lecsaptak rájuk és ahogy a polgárőrök fogalmaztak, többféle, hatalmas mennyiségű kábítószert találtak náluk. A rendőrök őket is előállították.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!