Hajdú-Bihar

2013.02.24. 18:48

Hivatalos személy elleni erőszak - Rendőrségi hírek az elmúlt 24 órából

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 23-án a rendőrök 9 személyt fogtak el - köztük 4 fő körözöttet - és összesen 15 személyt állítottak elő, közülük 4 főt bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 23-án a rendőrök 9 személyt fogtak el - köztük 4 fő körözöttet - és összesen 15 személyt állítottak elő, közülük 4 főt bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A járőrök az elmúlt 24 órában 9 esetben foganatosítottak biztonsági intézkedést. Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, mely könnyű sérüléssel végződött. Az ittasság ellenőrzés során 3 esetben mutatott a légalkoholmérő pozitív eredményt.

Hivatalos személy - mezőőr - elleni erőszak

2013. február 23-án 17.15 óra körüli időben állampolgári jelzés érkezett a bodaszőlői mezőőrhöz, hogy a szomszéd udvaron egy helyi vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséről jól ismert 19 éves férfit lát. A bejelentésre reagálva a szolgálatban lévő, egyenruhát viselő mezőőr a helyszínre ment, melynek közelében intézkedés alá vonta a 19 éves helyi férfit. A 19 éves férfi a helyszínre hívott rendőrök kiérkezéséig őt visszatartó, vele szemben intézkedő mezőőrt ököllel egy alkalommal úgy mellkason ütötte, hogy a mezőőr elesett. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság kiérkező járőrei 17.46 órakor elfogták, s előállították a 19 éves férfit.

A férfit - az ellene lopás vétség miatt folyamatban lévő büntetőügyben - őrizetbe vették, jelen cselekménye miatt hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indult vele szemben bűntetőeljárás.

Rablás

2013. február 22-én 21.30 óra körüli időben egy hajdúszoboszlói presszóban a társával italozást befejező 26 éves férfi a fogyasztása és további rendelései kifizetés nélkül távozni készült. Amikor az egyik vendég a pultos védelmére kelve fizetésre kérte, a 26 éves férfi kiabálni, „torok elvágással” fenyegetőzni kezdett, mire a pultusnő úgy megijedt, hogy a férfi kérésének eleget téve átadta a kért 1 üveg wishkyt, 2 üveg üdítőt és süteményeket. A férfi ezt követően a megszerzett cikkekkel távozott a presszóból. A beazonosított férfit a hajdúszoboszlói járőrök elfogták, s a nyomozók őrizetbe vették. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja a büntetőeljárást.

Csoportos garázdaság a Kossuth téren

2013. február 23-án a Debrecen Belvárosában üzemelő térfigyelő kamrák által közvetített képen, azt az figyelő nyomozó észlelte, hogy a Kossuth téren a Nagytemplom melletti területen 3 személy egy negyediket bántalmaz. A helyszínre irányított járőrök épp akkor értek a helyszínre, mikor néhány perc múlva a megvert személy 4 fővel visszatért az őt előzőleg megverő háromhoz, s ököllel egymásnak estek. A Debreceni Rendőrkapitányság járőrei a 8 főt (egy 20 éves és 3 19 éves nyíradonyi férfit, egy 19 éves debreceni, egy 20 éves hosszúpályi és egy 20, illetve egy 21 éves hajdúszoboszlói férfit) előállították. Ellenük csoportos garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A 8 főből 5-en könnyű sérülést szenvedtek (az első cselekményben megvert személy, az őt verő 3 személy közül 2, illetve a második cselekményhez érkező 2 fő).

Ittas járművezető, ittas kerékpáros forgalomból való kiszűrése

A Debreceni Rendőrkapitányság Létavértesi Rendőrőrs járőrei 2013. február 23-án 22.10 órakor Létavértesen a Sziget utcán igazoltatás alá vonták a kerékpárján közlekedő 44 éves helyi férfit, akiről megállapítást nyert, hogy ittas. A férfit mintavételre a rendőrőrsre előállították.

A Debreceni Rendőrkapitányság járőrei 2013. február 20-án 19.20 órakor Debrecenben a Császár Péter utcán egy 31 éves kerékpározó férfit vontak a járőrök igazoltatás alá, akiről megállapítást nyert, hogy ittas. A férfit a Debreceni Rendőrkapitányságra mintavételre előállították.

A Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs járőrei 2013. február 23-én 12.26 órakor Sáránd belterületén a 47-es számú főúton közúti közlekedési ellenőrzés alá vontak egy 34 éves mikepércsi férfit, akiről megállapítást nyert, hogy járművét ittasan vezette. A férfit mintavételre előállították.

Szabadságukban korlátozva

A Debreceni Rendőrkapitányság egy 36 éves újlétai és egy 59 éves debreceni körözött férfit vett bírósági elfogatóparancs alapján őrizetbe.

Biztonsági intézkedés

Több, korábban intézetből engedély nélkül eltávozott, körözött fiatalt sikerült 2013. február 23-án éjszaka megtalálnia a rendőröknek, s visszavinnie a lakásotthonba: 2013. február 23-án 21.45 órakor a Nagyerdő területén vontak igazoltatás alá a járőrök két 16 éves fiút, akikről kiderült, hogy eltűnés miatt körözik őket. A Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrsének járőrei Hosszúpályiban találták meg azt a 14 éves és két 16 éves lányt, akik a lakásotthonból engedély nélkül szülőfalujukba távoztak. 2013. február 23-án 23. 14 órakor állampolgári jelzés alapján jelentek meg a járőrök Debrecenben a Wesselényi utcán, mivel egy 43 éves férfi segítséget kért, mert cukorbetegségéből kifolyólag rosszul lett. A férfit a járőrök a Klinikára szállították. 2013. február 24-én 01.20 órakor állampolgári bejelentés érkezett a Kertész utcáról, hogy egy férfi a redőnyt kopogtatva kér segítséget, mert nem talál haza. Megállapítást nyert, hogy az 52 éves kerékpárján közlekedő férfi előzőleg elesett, megsérült, s zavart állapotban van. A járőrök a férfit a Kenézy Gyula Kórházba szállították.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!