Hajdú-Bihar

2013.02.11. 16:24

Botrányos közjáték a kudarcba fúlt fórumon

Debrecen - Néhány lokistának nem tetszik, hogy néhány diák nem akar most stadiont.

Debrecen - Néhány lokistának nem tetszik, hogy néhány diák nem akar most stadiont. Olcsó macskajancsiknak, húsz forintért megvehető figuráknak nevezte és megfenyegette a Hallgatói Hálózat képviselőit hétfőn egy Loki-szurkoló a diákok által szervezett romkerti fórumon. A fiatal férfi trágár stílusban osztotta ki a hallgatókat, mert azok korábbi demonstrációik alkalmával annak a véleményüknek adtak hangot, miszerint most nem kellene futballstadiont építeni Debrecenben.

Amikor a drukkert távozásra szólította fel a rendezvény helyszínén, a Nagytemplom mögötti teázóban a pultban álló fiatalember, a hely üzemeltetőjének fia, a hangoskodó férfi odalépett hozzá és úgy megcsavarta a fülét, hogy kissé vérezni kezdett. A futballdrukker több társával távozóban megjegyezte: a jelen lévők „örüljenek, hogy nem verték szét a kocsmát”. A fiú kérdésünkre azt mondta, nem tesz feljelentést. A Hallgatói Hálózatot képviselő Rutz Tamás szintén nem kívánja jogi útra terelni az incidenst. Az unintelligens viselkedést tudtommal a törvény még nem bünteti – felelte érdeklődésünkre.

Maga a rendezvény más okból sem nevezhető sikeresnek, hiszen a meghívottak közül (DEHÖK, Fidelitas, Oktatói Hálózat, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete) senki sem ment el a fórumra.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!