Hajdú-Bihar

2013.02.25. 16:26

Börtönből szerzik be a lepedőket is

Debrecen, Berettyóújfalu - A büntetés-végrehajtás kft.-i piaci áron dolgoznak, árképzésük reális, hiszen a versenyszférából is kapnak megrendelést.

Debrecen, Berettyóújfalu - A büntetés-végrehajtás kft.-i piaci áron dolgoznak, árképzésük reális, hiszen a versenyszférából is kapnak megrendelést.A múlt év januárjától az állami kórházakra, szociális intézményekre is vonatkozik az a jogszabály, miszerint a nettó százezer forintot meghaladó ellátási igény esetén az intézmények a büntetés-végrehajtástól szerezzék be a szükséges eszközöket, szolgáltatásokat. A központi ellátás alól csak akkor van kivétel, ha az intézmény hitelt érdemlően bizonyítani tudja, hogy az ajánlott árnál 20 százalékkal olcsóbban tudja megvenni ugyanazt a terméket. A kórházak általában orvosi, nővéri munkaruhákat, ágyneműket, lábbelit, papírárukat, textilpelenkát, rendelnek a börtöncégektől.

A debreceni Kenézy Kórházban érdeklődésünkre azt a választ kaptuk, hogy ugyan jelenleg nincs szükség ilyen jellegű beszerzésekre, mert megfelelő mennyiségű tartalékuk van. Ám, ha megrendelésre kerül a sor, akkor – több árajánlatot is bekérve − a jogszabályi előírásoknak megfelelően járnak el.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban hasonló választ kaptunk: beszerzésük még nem volt, rendelkeznek a szükséges tartalékokkal, de a későbbiekben természetesen a törvényi előírások szerint vásárolnak majd.

HBN-KER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!