Hajdú-Bihar

2013.01.09. 18:03

Némi haladékot kaptak az autósok az új parkolózónákban

Debrecen - A debreceni képviselőtestület 2012. december 13-ai döntésével fizetőövezetbe vont összesen 255 belvárosi parkolóhelyet január elsejétől kezdődően.

Debrecen - A debreceni képviselőtestület 2012. december 13-ai döntésével fizetőövezetbe vont összesen 255 belvárosi parkolóhelyet január elsejétől kezdődően.Egyelőre azonban hiába szeretnének fizetni az arra elszánt autósok e helyeken, azok továbbra is ingyenesek, várhatóan február közepéig. Jelenleg ugyanis még folyamatban van a parkoló-automaták beszerzése és üzembe helyezése – tájékoztatott Csohány Andrea, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. kommunikációs előadója.

– Amint konkrét időpont lesz a díjfizetési kötelezettség kezdetéről, úgy mind a honlapunkon, mind pedig a helyi médiában, valamint a parkolóhelyeken is tájékoztatjuk ügyfeleinket. Természetesen, az eddigi gyakorlatnak megfelelően a fizetési kötelezettségről a gépjárművekre kihelyezett szórólap formájában is felhívjuk az autósok figyelmét, és lesz néhány napos türelmi idő is, amikor a kollégák csak figyelmeztetik a parkolójegyet nem vásárló gépjármű tulajdonosokat – tette hozzá.

HBN

Az újan bevont területek:

- Jókai utca (Cserepes u. - Borz utca közötti szakasz), Tanító utca, Zúgó utca, Csokonai utca: I. parkoló övezet

- Cserepes utca: I parkolási övezet

- Garai utca: I. parkolási övezet

- Vörösmarty utca, Iskola utca, Szalkai utca: I. parkolási övezet

- A Török Bálint utcának a Szalkai u. - Szív utca közötti szakasza: I. parkolási övezet

- Rózsa utca Régi Városháza felőli oldala: szabadnapokon Kiemelt parkolási övezet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!