Hajdú-Bihar

2013.01.21. 09:39

Meddig ér a takaró, ha aszfalt?

Debrecen - Csak az biztos, hogy helyenként már tengelytörő úthibákkal lehet találkozni.

Debrecen - Csak az biztos, hogy helyenként már tengelytörő úthibákkal lehet találkozni.Nem újdonság, hogy a télen a fagyos időjárás enyhébbre fordultával több helyen találkozhatunk kátyúkkal a városi utakon. Ilyenkor az polgármesteri hivatal illetékesei elmondják, tudnak a problémáról, és munkatársaik jelzésére igyekeznek is javítani a hibát hideg aszfaltozási technikával, amit majd meleg aszfalttal újra kijavítanak.

Ez rendben is lenne, ha csak elvétve találkoznánk úthibákkal, de ma már ennél súlyosabb a helyzet Debrecenben. A belvárosban alig van épen útrész, és nagyon sok a kátyú a külterületeken is. Ezek után adódik a kérdés: van-e terve és anyagi forrása az önkormányzatnak a további romlás megállítására, illetve a mára kialakult helyzet javítására?

A remény még él...

A válasz megérkezett a városüzemeltetési osztálytól: „Az elmúlt hétvégén a téli, majd tavaszias időjárás következtében rengeteg helyen alakultak ki kátyúk a debreceni utakon. Hétfőn a reggeli óráktól kezdve 4 útjavító brigád kezdte meg a kátyúk felszámolását.

További kátyúk kialakulásával ugyanúgy számolni lehet, mint eddig. Reményeink szerint ebben az évben több anyagi forrás jut majd útfenntartásra. Amennyiben több forrással tudunk gazdálkodni, úgy az úthibák egy részének kezelése nem csak lokálisan, hanem nagyobb felületen történhet meg meleg aszfalttal történő javítással.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!