Hajdú-Bihar

2011.11.05. 14:11

Nézőpont: Döntsd el

<em>A tudós ember, vagy a tudomány világának drukkoló műkedvelő hozzászokott ahhoz: semmi sem olyan, mint amilyennek elsőre látszik, mindenben kételkedni kell tehát, amivel találkozunk, minden és mindenki gyanús, aki szembejön, még mi magunk is, sőt, mi aztán igazán, pedig nem is jövünk szembe magunkkal, legalábbis a Földön megszokott nyomáson, hőmérsékleten, nehézségi gyorsuláson nem, illetve ennyi pénzért meg biztosan nem.</em> <strong>Fábián György jegyzete</strong>

A tudós ember, vagy a tudomány világának drukkoló műkedvelő hozzászokott ahhoz: semmi sem olyan, mint amilyennek elsőre látszik, mindenben kételkedni kell tehát, amivel találkozunk, minden és mindenki gyanús, aki szembejön, még mi magunk is, sőt, mi aztán igazán, pedig nem is jövünk szembe magunkkal, legalábbis a Földön megszokott nyomáson, hőmérsékleten, nehézségi gyorsuláson nem, illetve ennyi pénzért meg biztosan nem. Fábián György jegyzete

Már-már hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy bizonyos intelligenciaszint fölött automatikusan tudja az ember, hogy az esetenként adódó lehetőségek közül a legbiztosabb választás: a kételkedés. Baj csak akkor van ezzel, ugye, ha gyorsan kell dönteni, mert a minél alaposabb megfontolás minden szinten képes lassítani a döntéshozatalt.

Vannak persze, akiket a fentiekhez sorolható körülmények nem zavarnak, sitty-sutty, gyorsan és magabiztosan határozunk, kipipáljuk a feladatlistában, és ha szerencsénk van, még prémiumot is kapunk érte. Ha meg később kiderül, hogy nem jó, akkor majd kiigazítjuk. Vagy vissza az egészet. Vagy majd lesz valahogy, az idő úgyis mindent megold. Legrosszabb esetben is egy újabb feladat, majd ismét egy pipa, és esetleg még egy kis prémium. Így pörög a világ.

Melyiküké a jövő? Döntsük el…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!