Hajdú-Bihar

2011.11.01. 11:55

Bölcskei Gusztáv: Ne mások mondják, mit higyjen

Debrecen - A püspököt egy tolószékes kislány emlékeztette, milyen fontos tudni újrakezdeni.

Debrecen - A püspököt egy tolószékes kislány emlékeztette, milyen fontos tudni újrakezdeni.

- A reformáció szülötte az igényes keresztény ember, aki már nem elégszik meg azzal, hogy mások mondják meg neki, mit kell hinnie - hangsúlyozta a reformáció emléknapján Bölcskei Gusztáv református püspök a Nagytemplomban.

Az egyházi vezető a hétfői ünnepi istentiszteleten arról elmélkedett, hogy érdemes-e a reformáció követőinek akár csak most azt gondolni, hogy az ő egyházuk az "igazi". Bölcskei szerint lehet, de nem érdemes, helyette fontosabb az önvizsgálat: vajon megfelelünk-e a reformáció által megkívánt mércének, akarunk-e mi magunk is olyan igényes Krisztus-hívők lenni, mint akik a reformációt életre hívták. S a végkövetkeztetés: Krisztust követni csak teljes odaszánással érdemes, másként nem is szabad.

A püspök egyben az álhatatosság, az újra és újra elkezdés fontosságára is felhívta a figyelmet, amire nemrég egy fogyatékos kislány emlékeztette a nyíregyházi Magdaléneumban. - A tolószékes gyermek szavalattal készült, de belesült. Dermedt csönd támadt, most mi lesz? De a kislány leszegte a fejét, belekapaszkodott a mikrofonba és újrakezdte. Újrakezdte és gyönyörűen elmondta, mert adni akart - példálózott.

HBN


Bölcskei Gusztáv: az igényes keresztyének a reformáció szülöttei

Debrecen, 2011. október 31., hétfő (MTI) - Az igényes keresztyének a reformáció szülöttei - mondta Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke hétfőn a debreceni Református Nagytemplomban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!