Hajdú-Bihar

2011.10.28. 13:06

Kővel dobálták az autókat a 42-es számú főúton

Berettyóújfalu, Földes - Csütörtökön hajnalban Berettyóújfalu Rendőrkapitányság ügyeletére arról érkezett bejelentés, hogy a 42-es számú főúton a Földesi utca irányából több személy dobálja az úton haladó gépjárműveket és egy gépkocsit már megrongáltak.

Berettyóújfalu, Földes - Csütörtökön hajnalban Berettyóújfalu Rendőrkapitányság ügyeletére arról érkezett bejelentés, hogy a 42-es számú főúton a Földesi utca irányából több személy dobálja az úton haladó gépjárműveket és egy gépkocsit már megrongáltak.

A rendőrök nagy erőkkel a helyszínre siettek, ahol egy 26 éves, és egy 19 éves helyi férfit, testvérpárt igazoltattak, majd előállítottak a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra.

A két férfi elmondta, hogy velük volt még a cselekmény elkövetésekor két ugyancsak helyi férfi. A négy már felnőtt korú fiatalember, jó heccnek gondolta, hogy öngyújtó kék színű fényével az arra haladó járművek irányába világítanak, illetve az útpadkán lévő kövekkel dobálják a gépkocsikat.

Az egyik elkövető meghallgatásakor elmondta, hogy még este elkezdtek iszogatni egy helyi telephelynél, fejenként kb. 1-1,5liter bort fogyasztottak el, amikor hajnalban elindultak hazafelé, egyszer az jutott az eszébe, hogy a nála lévő öngyújtója kék fényével az arra járó járművek irányába világít, majd megtetszett a többieknek is, így mind az négyen szórakozni kezdtek ezzel. Ezt követően kitalálták közösen, hogy az arra járó járművek irányába az útpadkán lévő kövekből is dobálnak. Ezek a kövek kb. 2cm átmérőjűek voltak. A testvérpár a Földes irányából az országhatár irányába közlekedő tehergépkocsik ponyváját célozták, így kb. 4-5 tehergépkocsit sikerült megdobniuk, kb. 8-10 darab kővel. Közben a másik két férfi is dobált személygépkocsik irányába is. Nem sokkal később egy autóbusz és egy piros színű Opel Astra is lelassított, majd megálltak a Róka bár előtt. Ekkor a négy dobáló férfi elindult hazafelé a lakásukra. Megálltak a Viola kisbolt előtt, amikor két férfi szaladt oda hozzájuk, hogy mit képzelnek, megrongálták a gépkocsijukat, ettől megijedtek és el kezdtek szaladni a Nefelejcs utcán, amikor nem messze igazoltatták őket a járőrök és előállították a kapitányságra.

A négy fiatal felnőtt férfi ellen a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt indított büntetőeljárást, melyért akár három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.

A Rendőrség kéri azoknak a gépkocsivezetőknek a jelentkezését, aki a fenti időszakban bűncselekmény sértettjeivé váltak, jelentkezzenek a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán vagy telefonon 06-(54) 402-024, 52-53-as melléken.

A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény

184. § (1) Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával avagy más, hasonló módon a vasúti, légi, vízi vagy közúti közlekedés biztonságát veszélyezteti, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

- A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: Kelemen Éva r. hadnagy, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!