Hajdú-Bihar

2011.10.03. 13:39

Csatornázás után Debrecenben - Pörög a kötbérszámláló

Debrecen - A szennyvízcsatornázás utáni helyreállítás új határideje e hónap vége.

Debrecen - A szennyvízcsatornázás utáni helyreállítás új határideje e hónap vége.

A szeptember 22-i műszaki átadáson az ellenőrzést végző mérnök több helyen, így az Újkertben és Tócóskertben is talált befejezetlen részeket az ISPA program szennyvízcsatornázásban.

Az újabb átadás időpontja október 7. péntek, s mint azt Varga László városfejlesztési főosztályvezetőtől megtudtuk, műszakilag valószínűleg már minden rendben lesz. A kivitelező Innoterv Zrt. elkészült a vezetékrendszerrel, befejezte csapadék elvezetők, az útátvágások helyreállítását, viszont még adós a zöld területekével. Emiatt tovább ketyeg a szeptember 15-ödikei határidő után elindult kötbérszámláló, napi 500 ezer forinttal. A zrt. a mintegy 5 hektárnyi, főleg utak melletti területek rendbetételére az AKSD Kft.-vel kötött szerződést. Ez biztosíthatja a hónap végére ígért végleges átadást, bár ennek meghiúsulására is van ellenszere az önkormányzatnak.

Varga László elmondta, amennyiben a határidő előtt öt nappal még nem kezdődne meg a területek helyreállítása, úgy lehívják a zrt. több mint 600 millió forintos bankgaranciáját.

HBN-ÉP


Csatornázás után Debrecenben…

Hogyan sikerült befejezni Debrecenben az ISPA programban elvégzett csatornázást, amelynek a legutolsó határideje szeptember 15. volt? Kellett-e kötbért fizetni azért, mert valahol nem fejezték be időre a munkálatokat? Mennyire elégedett a hivatal a zöldterületek helyreállításával?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!