Hajdú-Bihar

2011.09.07. 21:24

Mikula történelmi sikere erőemelésben

A berettyóújfalui sportember 860 kg-os összetett teljesítménnyel világbajnoki címet szerzett.

A berettyóújfalui sportember 860 kg-os összetett teljesítménnyel világbajnoki címet szerzett.

A kanadai Moose Jaw-ban 42 ország több mint 500 versenyzője vett részt az ifjúsági és junior erőemelő világbajnokságon, ahol Magyarországot Ungai János szövetségi kapitány vezetésével két versenyző, Mikula Norbert és Szabó Árpád képviselte.

A +120 kg-os súlycsoportban induló Mikula Norbert a Magyar Erőemelő Szövetség fennállásának legjobb ifjúsági eredményét érte el, 860 kg-os összetett teljesítménnyel, amivel világbajnoki címet szerzett. A berettyóújfalui Mikula 40 kg-ot javítva az ifjúsági fekvenyomó világcsúcson 285 kg-ot teljesített, guggolásban 305 kg-ot, felhúzásban 270 kg-ot, ami új ifjúsági és junior országos rekord. A súlycsoportot jellemezte, hogy az idei erőemelő Európa-bajnokság első három helyezettje, valamint a tavalyi világbajnok, Amerika legjobbja és a házigazda Kanada legerősebb versenyzője is indult.

Szabó Árpád nem járt ilyen sikerrel, a -83 kg-os kategóriában 547,5 kg-os összetett teljesítménnyel 8. helyezést ért el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!