Hajdú-Bihar

2011.09.08. 09:13

Azt hitték, ők a szőlőskert seriffjei Hajdúböszörményben

Debrecen, Hajdúböszörmény - A vádlottak mezőőrként megvertek egy részeg autóst, és szembesítésre is elhurcoltak egy embert.

Debrecen, Hajdúböszörmény - A vádlottak mezőőrként megvertek egy részeg autóst, és szembesítésre is elhurcoltak egy embert.

Jogerősen 1 év, illetve 10 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – börtönnel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla szerdán azt a két hajdúböszörményi férfit, akik 2006 őszén mezőőrként követtek el bűncselekményeket.

Rávágott a nyakára

A bíróság tényállása szerint az egyik alkalommal M. Csaba (34) és Cs. Antal (28) a böszörményi Nagy-Bocskai szőlőskertben szolgálati gépkocsijukkal elállták egy autós útját, mert feltételezték róla, hogy ittasan vezet. A sofőr, aki valóban részeg volt, tolatni kezdett, hogy kikerülje őket, de belement egy kerítésbe. Kiszállt, amikor is M. Csaba rávágott egy tomfával a nyakára, majd a menekülő férfi után szaladt és többször is megütötte az eszközzel. Az ittas ember – akinek a fejére is rásóztak egy kézilámpával – végül földre került, és rövid időre az eszméletét is elveszítette. Sérülései 8 napon belül gyógyulóak voltak. A vádlottak ezt követően értesítették a rendőrséget, hogy ittas autóst fogtak.

A másik esetben – egy biciklilopási ügyben – úgy vittek el egy böszörményi férfit az akarata ellenére szembesítésre, hogy arra mezőőrként egyáltalán nem volt jogosítványuk. S mivel az illető elbújt előlük, M. Csaba beverte a ház ablakát, és egy ajtót is berúgott.

Több vádpontban

A vádlottakat hivatal visszaélésben, személyi szabadság megsértésében, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazásban és testi sértésben találták bűnösnek.

Az ittas autóst egyébként az illetékes bíróság 4 hónap felfüggesztett fogházra ítélte, és 2 év 6 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

HBN–RaL

Az ítélőtáblán Fotó: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!