Hajdú-Bihar

2011.09.08. 12:26

A hatóság „áldozata” a fasor a Bocskaikertben

Bocskaikert - Az útfelújítás után új, őshonos fafajjal pótolják a most kivágottakat.

Bocskaikert - Az útfelújítás után új, őshonos fafajjal pótolják a most kivágottakat.

Eredetileg nem állt szándékunkban kivágni, de az engedélyezési eljárás során úgy jelölte ki a zöldhatóság az út nyomvonalát, hogy vagy abba vagy a védősávba beleesett a fasor. Ezt Szőllős Sándor polgármester mondta el arra reagálva, hogy egy hajdúhadházi olvasónk levelében a ritka lícia fasor elpusztítására hívta fel a figyelmünket. A polgármester hozzátette, egy megközelítően 150 millió forintos útépítési beruházás miatt kellett eltávolítani, de a munkák elvégzése után pótolni fogják, mert ezzel is védeni akarják a por- és zajártalomtól a 4-es főút mentén lakókat.

Egyelőre szalagkorlát

Szőllős Sándor azt is elmondta, hogy a főút településen átvezető szakaszával párhuzamosan futó Debreceni út mindkét oldalát felújítják összesen mintegy 2,5 kilométernyi szakaszon. Ehhez uniós pályázaton 127 millió forintot nyertek, és a július 22-én elkezdett munkákat várhatóan november 10-re fejezik be. Mivel ez alatt fog kiépülni a főút 1350 méteres szakaszán a közvilágítás is, addig az óvodánál, illetve a Teleki és Diófa utcáknál szalagkorláttal zárják el a ráhajtás lehetőségét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!