Hajdú-Bihar

2011.07.15. 12:45

Olvasónk küldte: Autóbusz klímája

"<em>Ma reggel, pénteken 8 órakor a 25Y-os busszal utaztam, ahol nem működött a légkondicionáló berendezés. Amikor ezt szóvá tettem - több utastársammal együtt - a sofőr azt válaszolta, hogy csak 10 óra után szabad bekapcsolnia. A buszon tömeg volt, és legalább 50 fok</em>" -&nbsp;írta olvasónk.

"Ma reggel, pénteken 8 órakor a 25Y-os busszal utaztam, ahol nem működött a légkondicionáló berendezés. Amikor ezt szóvá tettem - több utastársammal együtt - a sofőr azt válaszolta, hogy csak 10 óra után szabad bekapcsolnia. A buszon tömeg volt, és legalább 50 fok" - írta olvasónk.

Kíváncsi vagyok, hogy ez valóban így van-e, és aki erről rendelkezik, utazik-e tömegközlekedési eszközzel? Mert, hogy nem tapasztalata alapján hoz ilyen döntést, az egészen biztos. Úgy gondolom, megengedhetetlen, hogy az embernek lefőve, rosszullét miatt kelljen leszállnia – írta olvasónk, Rusznák Éva.

Az illetékes válaszol:

– Ha a külső hőmérséklet napi átlaga 25 fok fölött van, ez esetre vonatkozik a járművek klímaberendezése használatának szabályozása. Ekkor viszont nincs időkorlát, reggeltől estig működtetheti azt a sofőr – mondta el Kovács Attila, a DKV Zrt. kommunikációs munkatársa, hozzátéve, megvizsgálják, hogy fenti esetben miért nem működött a klíma. Azt is elmondta, hogy jelenleg a DKV minden buszán üzemképes a légkondicionáló berendezés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!