Hajdú-Bihar

2011.06.20. 19:31

Visszaéltek a rokkantkártyával Debrecenben

<p>Debrecen - A város közepén ellenőrizve két nap alatt tíz járművezetőt jelentettek fel.</p>

A közterületfelügyelők múlt csütörtökön és szombaton összesen tíz esetben tapasztalták, hogy nem utazott a rokkant jelzés felhasználásával parkoló járműben az a személy, akit az ingyenes parkolás megillet. Az érintett járművezetők ellen feljelentést tettek – áll a hétfőn kiadott közleményben.

Az ellenőrzéseket a Debreceni Közterület-felügyelet és a Debreceni Közlekedési Vállalat Zrt. Együttműködési megállapodás keretében végzi Debrecenben. A 218/2003-mas kormányrendelet értelmében „Az igazolványban foglaltak adattartalmát, érvényességét, hatályát, jogszerű használatát a közterület-felügyelő jogosult ellenőrizni.”

Az említett két napon a Dósa Nádor téren, a Csapó utcán, a Kálvin téren, a Hatvan utcán, a Vágóhíd utcán, valamint a Piac utcán üzemeltetett fizető várakozóhelyeken tartottak fokozott ellenőrzéseket. A közlemény fogalmazói felhívják a figyelmet arra, hogy a Btk. szerint„közokirathamisítát követ el – és három év szabadságvesztéssel büntetendő – aki, hamis, vagy hamisított, illetőleg más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál. Tőzsér Gyula hatósági osztályvezető hangsúlyozta: a visszaélések kiszűrése érdekében visszatérő ellenőrzések várhatóak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!