Hajdú-Bihar

2011.06.17. 17:28

Varga Miklós, Kalucza és Bernáth az Eb-n bokszol

<p>A hajdúsági trió a lehető legjobb eredményt szeretné elérni a törökországi ökölvívó Európa-bajnokságon.</p>

A magyar válogatott tagjai közül elsőre a hajdúsámsoni HISE sportolójának, Varga Miklósnak jutott a legnehezebb ellenfél, hiszen pénteken a 16 közé kerülésért az orosz Ildar Vagamovval csapott össze. Nem állítható, hogy Varga Miklós a szerencse kegyeltje lenne az ankarai Európa-bajnokságon, olimpikonunkra már a 16 közé jutásért is borzalmasan erős ellenfél vár, a tavalyi orosz bajnokság döntőjében a világ- és Európa-bajnok Albert Szelimovot legyőző Ildar Vagamovval kell megküzdenie.

A DVSC bunyósai közül Bernáth Istvánnak (+91 kg) már a 16 közé jutásért is mérkőznie kell Ankarában, az izraeli Juszef Abed El Gani vár rá szombaton, míg Kalucza Norbert (52 kg) csak a nyolcaddöntőben kapcsolódik be a küzdelmekbe, ellenfele a walesi Andrew Selby lesz a vasárnapi programban.

Komoly erőpróbák

Nem lesz könnyű dolguk a debreceni öklözőknek, Kalucza ellenfelét, a walesi Selby-t az éremesélyesek között emlegeti a szaksajtó, ám egy jó formában lévő, „éles” Norbi megoldhatja a feladatot.

Bernáthnak még nehezebb rivális jutott, a legjobb izraeli ökölvívónak tartott Juszef Abed El Gani tavaly megnyerte a Bocskai-emlékversenyt, és bronzérmes lett a moszkvai Eb-n.

HBN-BZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!