Hajdú-Bihar

2010.08.23. 21:56

Vonzó volt a XX. Sárkány-nap

<p>Csökmő - Sokan jöttek a környékbeli településekről, valamint az elszármazottak is haza látogattak a XX. Sárkány-napra.</p>

Így aztán a rendezvényen többen vettek részt, mint ahányan laknak Csökmőn. Több mint kétezer embert vonzott a jubileumi falunap.

Reggel hatkor a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar kíséretében népviseletbe öltözött legények húzták végig a falu utcáin a sárkányt, mint ahogy az elmúlt húsz évben mindig. A zenés ébresztő után  a lakosság délelőtt a kirakodóvásárban nézelődhetett, illetve a Tájház programjain vehetett részt. A foci kedvelői az öregfiúk mérkőzésre látogathattak el a sportpályára.

Délután a gyerekeket a Kukucska Színház várta, a nosztalgiázni vágyókat pedig a jubileumi kiállítás megnyitója, ahol a Csökmői Népdalkör lépett fel, illetve Varga József polgármester mondott köszöntőt. Tóth Sándor,  a Faluház munkatársa, aki húsz éve egyik fő szervezője a rendezvénynek, visszaemlékezett a kezdetekre. A jelenlévők pedig szívesen nézelődtek a két évtizedet bemutató fotók, plakátok és egyéb emléktárgyak között.

Mozgalmas este Csökmőn

A szabadtéri színpadon először a falu egyik gyöngyszeme, a Csökmői Ifjúsági  Fúvószenekar adott műsort, a debreceni Szupersztár Majorett és Tánc Együttessel, akikkel a debreceni Virágkarneválon is részt vettek. Őket követte a hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes és a Csürdöngölő zenekar. A Fiesta együttes nagy sikert aratott, akárcsak a capoeira és akrobatika produkció, ami a Repülő harcosok nevet viselte.

Szőke kapitány András show műsora után Rea (Gajdos Andrea), a Story 4 TV sztárja varázsolt remek hangulatot, amit a Kredenc együttes mulatós műsora csak tovább fokozott. Így aztán a sztárvendégként meghívott Nagy Feró már csak hab volt a tortán. Jól ismert dalaira valósággal tombolt a közönség. A fergeteges tűzijáték után hajnalig tartott a szabadtéri diszkó, ahol Dj. Bihari szolgáltatta a talpalávalót.

- B. Kiss Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!