Hajdú-Bihar

2010.05.22. 21:20

A csikósok nem, a gulyások igen

<p>Az esős időjárás miatt a szervezők kénytelenek voltak július 3-4-re elhalasztani az idei Hortobágyi Lovasnapok programsorozatát, de az újabban hozzácsatlakozó országos gulyásversenyt megrendezték pénteken és szombaton.</p>

A hagyományoknak megfelelően - hiszen ez már a 14 volt -, a Pusztai Állatparkban pásztorok, gulyások és bojtárok párban mérték össze egymással tudásukat állathajtásban és –számlálásban, vízhúzásban, állatkifogásban, karikásostor és gulyásbot használatban. Ezenkívül a viseletüket is értékelte a zsűri.

A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete és a Hortobágyi Génmegőrző Nonprofit Kft. által rendezett szakmai versengés után egy másik műfaj, a tánc vette át a főszerepet: a víziszínpadon szombat délután immár ötödik alkalommal az országos pásztortáncversenyt rendezték meg, mely után vendégegyüttesek is felléptek. A kétnapos rendezvény az állatparkban felállított sátorban hagyományos pásztorbállal zárult.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!