Hajdú-Bihar

2008.02.24. 10:34

Joplin, jazzvokál, Nagybánya

<p><P>Debrecen - Február utolsó hetében többek között filmek, komolyzenei koncertek, előadások és külügyi börze&#160;várják az érdeklődőket a Debreceni Egyetemen és a DAB-ban.</P></p>

Február 25-én, hétfőn 18 órakor kezdődik a Fülep Máté ének hangversenye a Zeneművészeti Kar Liszt termében. Zongorán közreműködik Böszörményi Judit.

19 órától a Legenda vagyok című filmet vetítik a Mentálhigienés Filmklub keretében az Aud Max-ban  Az este vendége, Dr. Murányi István szociológus lesz.

Februar 26-én, kedden 17 órától az Ady Filmklubban a Mirka című filmet vetítik az MTA DAB székházban.

18 órától Jan Krc, az Amerikai Nagykövetség sajtóattaséja rövid előadást tart a Kuckóban Afrikai-Amerikai Hónappal kapcsolatban, majd beszélgetés következik a hallottakról.

18.30-tól "Közösségépítés határokon innen és túl 1. Közösségépítés kicsiben és nagyban – a székelyföldi templomok falképeinek útmutatása szerint" címmel tart előadást Kincses Kálmán székelyszenterzsébeti református lelkipásztor az Élhető Élet programsorozat keretében.

Február 27.-én szerdán 9-től 16 óráig tart az immár 10. alkalommal megrendezésre kerülő Külügyi Börze.A kiállítók különböző ösztöndíj bizottságok, egyéb kiutazással kapcsolatos non-profit szervezetek, gyakorlatilag mindazok, akik külföldi tanulmányokkal illetve munkával kapcsolatos területet fednek le, nem feltétlenül csak felsőoktatási intézetben tanulóknak. 

15 órakor kezdődik az MTA DAB 2008. évi közgyűlése a DAB székházban.Ezen a napon ugyanitt kiállítás is nyílik Deák János festőművész alkotásaiból, 80. születésnapja tiszteletére (Nagybányai Festőiskola) A kiállítás február 27-től - március 11-ig, munkanapokon 10-18 óra között tekinthető meg.  

19 órakor az AudMaxban, a Rock Filmklub ez évi első koncertfilmjét vetítik. A Festival Expressben Janis Joplin, Grateful Dead, The Band és még sokan mások turnéznak 1970 nyarán, vonattal, Kanadában.

20 órától Endes Mihály lesz a Jazzbarátok Körének meghívott előadója a jazzvokálról. A helyszín az Élettudományi Épület Galéria Caféja.

Szintén 20 órától a Zeneművészeti Kar 16-os termében a Német Kulturfórum szervezésében vetítik a Nyár Berlinben (Sommer vorm Balkon) című filmet.

 Február 28-án 14 órától orgona tanszaki hangverseny tartanak a Zeneművészeti Kar Liszt termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!