Friss hírek

2009.08.24. 18:31

Ismét a közgyûlés döntene a fõvárosi cégvezetõkrõl a fõpolgármester javaslata szerint

<p>Demszky Gábor fõpolgármester azt javasolja, hogy a jövõben ismét a Fõvárosi Közgyûlés döntsön a fõvárosi tulajdonú intézmények, gazdasági társaságok vezetõinek kinevezésérõl és felmentésérõl, valamint a társaságok igazgatóságának és felügyelõ bizottságának megválasztásáról és visszahívásáról - közölte hétfõn a városháza sajtóirodája. A fõpolgármester ezt hétfõn indítványozta a fõvárosi koalíciós pártok frakcióvezetõinek.</p>

Demszky Gábor szerint ismét a Fõvárosi Közgyûlésnek kellene gyakorolnia bizonyos munkáltatói jogokat a fõvárosi tulajdonú intézmények és gazdasági társaságok esetében. A fõpolgármester javaslata szerint a testület döntésére lenne szükség a vezetõk kinevezéséhez, felmentéséhez, valamint a társaságok igazgatóságának és felügyelõ bizottságának megválasztásához és visszahívásához.

Demszky Gábor a múlt héten azt javasolta a Fõvárosi Közgyûlés frakcióinak, hogy hívják vissza a közlekedési vállalat igazgatóságából és felügyelõ bizottságából az általuk delegált tagokat, ám a legtöbb párt ezt nem támogatta. A fõpolgármester bízik abban, hogy ezt a javaslatát a közgyûlés valamennyi frakciója támogatja.

A jogkör egyébként korábban is a Fõvárosi Közgyûlésnél volt, a 2006-os önkormányzati választás után tették át a testület gazdasági bizottságához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!