Haj borítja a "farkaslány" egész arcát

Haj borítja a "farkaslány" egész arcát
A 11 éves lánynak borzalmas dologgal kell megküzdenie: az egész arcát sűrű szőr borítja.

Supatra Sasuphan 11 éves thai lány, s mostantól a Guinness Rekordok Könyve által elismerten a világ legszőrösebb embere. Gondolnánk, hogy ez nem túl nagy kitüntetés de ennek a csepp lánynak ez hatalmas megkönnyebbülés. Ennek köszönheti ugyanis, hogy már nem cikizik annyira abban abban a bankoki iskolában ahol eddig kegyetlen ugratásokba részesült. Farkasnak, majom embernek szólították a lányt és válogatott gonoszságokat kiabáltak rá eddig. A világrekord azonban népszerűséget hozott neki és egyre többen próbálnak vele ismerkedni.

Supatra Sasuphan az úgynevezett Ambras szindrómában szerved, amiből csupán 50 esetet tartanak számon a világon. Ezt egy hibás kromoszóma okozza, s mielőtt a betegséget megértették volna vérfarkas-kórnak hívták.


Nézze meg a képeket ide kattintava >>>

A betegség tünete, hogy sűrű haj nő a beteg arcán, fülén, a karokon és lábakon is, amit sajnos semmilyen kezeléssel nem lehet megszüntetni. Ilyennel egyébként – azaz lézeres beavatkozással – már próbálkoztak Supartranál is, de eredménytelenül, s olyan gyorsan nőtt vissza a szőr, hogy a lány anyja alig bírta vágni Supatra arcáról a hajat. A lány élvezi a hirtelen jött népszerűséget a sok megaláztatás után, de továbbra is az minden vágya, hogy megtalálják a gyógymódot betegségére.
– MON –