Haiti árvát fogadna örökbe egy magyar mentõs

Haiti árvát fogadna örökbe egy magyar mentõs
Örökbe szeretne fogadni egy haiti árvát Siklósi Gábor mentõs, aki tíz napot volt kint segíteni a földrengés sújtotta városban. Egy másfélév körüli kisfiút szeretne Magyarországon nevelni.

Siklósi Gábor a Baptista Szeretetszolgálat munkatársaival együtt utazott ki a földrengés sújtotta Haiti fõvárosba. Tíz napot töltött kint a katasztrófa sérültjeinek ápolásával, köztük volt egy másfélév körüli kisfiú is. A gyermeknek több helyen eltört a karja, szüleit elvesztette. A kisfiúnak még a nevét sem tudni – mondta a Független Hírügynökségnek a mentõs.

Siklósi Gábor arról beszélt, hogy már kint megfogalmazódott benne, hogy Magyarországon nevelje fel az árván maradt gyermeket. Itthon ezt megbeszélte családjával és most arra készül, hogy örökbe fogadja a kicsit.
Az itthon mentõsként dolgozó fiatalember eddig abban bízott, hogy a baptistáknak sikerül több árvát is Magyarországra hozniuk és reményei szerint a kisfiút is rajtuk keresztül tudta volna magához venni. Erre azonban egyelõre nincs lehetõség, a törvények szerint ugyanis civil szervezet ilyen ügyben nem járhat el. Így tehát magánúton kell intézkednie, Siklósi Gábor – megfogalmazása szerint – mindent megpróbál, hogy örökbe fogadhassa a Haitin árván maradt gyermeket.