Hagyta kihűlni a gondozásra szoruló feleségét, emberölés miatt elítélték

Hagyta kihűlni a gondozásra szoruló feleségét, emberölés miatt elítélték
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék 2018. november 9-én 10 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte G. I. K. vádlottat emberölés bűntette miatt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy háztartásban élt nyíregyházi családi házukban feleségével, aki jelentősen leromlott egészségi állapotban volt, annyira, hogy 2016. novemberétől már az ágyból felkelni sem tudott.

A vádlott italozó életmódja és a sértett sorsa iránti közömbössége miatt nem fűtötte a felesége szobáját, holott a tüzelőanyag rendelkezésére állt. 2016. december 19-én sem volt befűtve a szobában annak ellenére, hogy a kinti hőmérséklet napok óta fagypont alatt volt.

A vádlott a délutáni órákban észlelte, hogy a felesége a szokásosnál is rosszabb állapotban van, ezért – szomszédja felszólítására – mentőt hívott. A mentőápolók a sértettet rendkívül elhanyagolt állapotban, ellátatlanul, kihűlve találták. Melegítését, újraélesztését megkísérelték, majd kórházba szállították, azonban a szakszerű orvosi ellátás ellenére – kihűlés és szívelégtelenség miatt – még aznap elhalálozott.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be enyhítés végett.

– Dr. Sörös László, sajtószóvivő –


Nyíregyháza - Megfagyott a fűtetlen házában egy beteg asszony Nyíregyházán. A férjének kellett volna gondoskodni róla, de a szomszédok szerint a férfi inkább ivott. Állandóan részeg volt és a legnagyobb hidegben sem fűtött be. Ezért hűlt ki a felesége, akit hiába vittek kórházba, ott meghalt. A rend...

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatott nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt G. István 61 éves nyíregyházi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi elmulasztott megfelelően gondoskodni a tartós beteg...