Hagyományteremtő falunap – az Északkal

Hagyományteremtő falunap – az Északkal
Bár az időjárás nem kedvez, azért sok helybéli vesz részt szombaton az első sajópálfalai falunapon. Az elsőn, hiszen a szervezők úgy kezdtek hozzá annak idején a munkához, hogy szeretnének hagyományt teremteni.

A programok közé így felnőtteknek és gyerekeknek szántakat is próbáltak válogatni: hívtak meg népi iparművészeket (hogy gyöngyfűzésre, arcfestésre okítsák a kicsiket, s bemutatassák fafaragó tudományukat), s délutánra felállítottak egy ugrálóvárat is. A program a bányászzenekar és a majorettek felvonulásával indult késő délelőtt.

A színpadon gazdag műsor fogadta az érdeklődőket, hallhatóak-láthatóak voltak az Egressy Béni Zeneiskola ütősei, majd később a T-Dance táncstudió. Nagy „Becman” Béla motoros kaszkadőrmutatványaival kápráztatta el a nagyérdeműt, a B.-A.-Z. megyei Össznyugdíjas Szövetség együttese pedig a zenés műsorával.

Jelenvolt az Észak is

A rendezvényen sátrat állított napilapunk, az Észak-Magyarország is, szerencsekerekét sok gyerek és felnőtt kipróbálta. Fotósunk ottjártát követően tovább folytatódik-folytatódott a gazdag program: fellépett a Boldva Kiskelep néptáncegyüttes, majd a Felsőzsolcai férfikórusnak is tapsolhattak a jelenlévők. Este a Cairó együttes műsora, majd utcabál zárja a programot. A program része volt az a kiállítás is, amelyet Hadházy Molnár Attila festőművész műveiből rendeztek az iskola udvarán.

H.M.