Hagyományörző, falusi húsvét a Múzeumfaluban

Hagyományörző, falusi húsvét a Múzeumfaluban
Hagyományörző, falusi húsvét a Múzeumfaluban
Nyíregyháza – Gyönyörű időben és kiváló hangulatban telt a húsvét hétfő a Sóstói Múzerumfaluban, aki felkerekedett, és ellátogatott az ország második legnagyobb Múzeumfalujába egy igazi, vidám napot tölthetett el.  video video

Délelőtt, a falusi húsvét keretében fellépő néptánc együttes nemcsak kellemes nosztalgiát ébresztett az emberekben, hanem az előadás részeként a közönséget is bevonta táncba, ezzel teremtve meg az igazi jókedvet, ezután pedig ki-ki – gyermek és felnőtt – megtalálhatta a neki tetsző programot.

– Évek óta szervezünk húsvéti programot a Múzeumfaluban – kezdte Nagyné Bősze Katalin, a Sóstói Múzeumfalu közművelődési menedzsere.

– Az ezt kiegészítő népművészeti vásárnak közel ötéves hagyománya van, és úgy vesszük észre, ez is egyre népszerűbb a kézművesek és a vásárlók körében is. Gyönyörű időnk volt hétfőn, megérkezett a tavasz, és ez nagy számban hozta ki hozzánk az érdeklődőket.

Programjaink között szerepelt a hagyományos húsvéti locsolkodás, és mivel a szervezésnél főként a gyerekekre gondolkodunk, számukra két bábszínházi előadás is volt a nap folyamán. Természetesen a felnőttek is megtalálták az érdeklődésüknek megfelelő programokat: a népművészeti vásár főleg nekik szólt, délután egy órától pedig húsvéti, református istentiszteleten vehettek részt az érdeklődők.

Olyan más szórakoztató programokkal is vártuk a vendégeket, mint a kézműves-foglalkozás, lovaglás, vagy egyéb más szórakozási lehetőségek (bárány-simogatás vagy körhinta).

– Vékony Katalin –