Hagyományőrzés összefogással

Püspökladány – A négy héten keresztül tartó programsorozatot immár negyedik alkalommal tartják meg a sárréti kistérségben. Az események színhelyei évek óta folyamatosan bővülnek.

Hagyományőrző, kultúrális, sportrendezvények és kézművestáborok szórakoztatják az érdeklődőket a Sárréti Napok keretében. A négy héten keresztül tartó programsorozatot immár negyedik alkalommal tartják meg a sárréti kistérségben.

Az események színhelyei évek óta folyamatosan bővülnek. Ebben az évben már a térség mind a 13 települése otthont ad a hagyományteremtésnek. Több mint 30 rendezvényt tartanak a települések önkormányzatai, civil szervezetei és művelődési központjai, közösen összefogva, partnerséget vállalva. A programokat a püspökladányiDorogi Márton Művelődési Központ koordinálja.
Az eseménysorozat legfőbb célja a Sárréti Kistérségidegenforgalmának és a kultúrális turizmusnak a fellendítése. Emellett így szeretnénk a lakosok figyelmét elterelni a mindennapi gondjaikról, problémáikról és meglátatni velük milyen értékeket lelhetnek fel abban a környezetben, ahol élnek. Ezt erősíti az is, hogy a rendezvénysorozat fő vezérfonala a kistérség hagyományainak további ápolása és megőrzése az összefogás tükrében – tudtuk meg Ráczné Fekete Ilonától, a Dorogi Márton Művelődési Ház vezetőjétől.

 

Zagyva Nikolett