Hagyománnyá válhat a liszkai fesztivál

Olaszliszkai vakaró
Olaszliszkai vakaró - © Fotó: Magánarchívum
Olaszliszka – A napokban rendezték meg Olaszliszkán a II. Olaszliszkai „Vakaró Fesztivál”-t.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Török Dezső, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke és Farkas Félix kisebbségi szószóló.

A vakaró vagy bodag egy hagyományos roma étel, elkészítése még a kezdő szakácsoknak sem okoz gondot. Ha valakinek kedve támadna elkészíteni, akkor egy recepttel is szolgálunk.

– ÉM –


Vakaró

1 kg liszt, 1 evőkanál szódabikarbóna, só, víz

A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk. Vízzel rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk. Felfordított tepsin, sütőben, platnin vagy tárcsán készre sütjük. Önmagában zsírral lekenve vagy szaftos, fűszeres ételekhez kínálva megállja a helyét.









hirdetés










hirdet�s