Hagyó véleménye változatlan a BKV-vezérről, Demszky Gábor pedig javaslatokat vár

Változatlan Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes véleménye Kocsis Istvánról, vagyis a BKV vezérigazgatójától továbbra is azt várja, hogy tisztázza a sajtóban megjelent vádakat – közölte a politikus sajtóirodája. A BKV hétfői közleményét Hagyó Miklós tudta és beleegyezése nélkül küldte arról, hogy a vezérigazgató marad a posztján – áll a közleményben. Közben Demszky Gábor főpolgármester arra kérte helyettesét, hogy a jövő heti kabinetülésen tegyen javaslatot a BKV vezérigazgatójával kapcsolatos helyzet kezelésére.

Hagyó Miklós még pénteken javasolt koalíciós egyeztetést, mert szerinte a Kocsis István elleni támadások a közlekedési vállalatra is gyanút vethetnek, ami ronthatja a cég tárgyalási pozícióját és társadalmi megítélését, akkor is, ha jogi úton tisztázódik a kérdés. A főpolgármester-helyettes ezt a vezérigazgatónak személyesen is elmondta. Hagyó Miklós megerősítette: az ártatlanság vélelmét tiszteletben tartja, de reméli, hogy a kilátásba helyezett jogi folyamat már megindult és a vezérigazgató hitelt érdemlően tudja tisztázni magát. A főpolgármester-helyettes ezt az álláspontját továbbra is fenntartja és nem tartja korrektnek a BKV hétfői közleményét, ami a négyszemközti megbeszélés szövegkörnyezetéből kiszakított részlete volt.

Demszky Gábor főpolgármester közben arra kérte fel Hagyó Miklóst, hogy a jövő heti kabinetülésen tegyen javaslatot a BKV vezérigazgatójával kapcsolatos helyzet kezelésére. A városvezető szerint Kocsis Istvántól két dolgot lehet elvárni: az egyik, hogy nyilvánosan tisztázza magát az őt ért vádak alól, a másik pedig az, hogy számoljon be az eddig megtett jogi lépésekről.

Hagyó Miklóst egyelőre nem érte utol a Független Hírügynökség, információink szerint a 30 napos Hunyadi-túrán vesz rész Erdélyben.

A BKV hétfőn azt közölte: Kocsis István marad a vállalat élén, miután négyszemközt tárgyalt Hagyó Miklós főpolgármester-helyettessel pénteken, és kölcsönös együttműködésről biztosították egymást, az ügyet pedig azzal magyarázták, hogy “bizonyos fővárosi politikusi körök vélhetően ellentétet akartak szítani a két vezető között, amihez a média is közreműködött”.Sporthírek